T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Bakanlığımızın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan   “Dilimizin Zenginlikleri   Projesi”      okulumuzda da   çeşitli etkinliklerle hayata geçiriliyor.

Bakanlığımızın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan   “Dilimizin Zenginlikleri   Projesi”      okulumuzda da   çeşitli etkinliklerle hayata geçiriliyor.

“Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla  yola çıkılan projede  öğrencilerimizin sözcük hazinesini zenginleştirme,  dilimizin seçkin ve özgün eserleriyle  tanışmalarını  sağlama ,onlara  dilini daha iyi ve etkin kullanabilme becerisi kazandırma  amacıyla dönem boyu  farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin   Divanu Lügati’t-Türk, Dede Korkut Hikâyeleri, Leyla vü Mecnun , Safahat, Yunus Emre şiirleri gibi pekçok klasik eserimizle yakından tanışma bu eserlerdeki sözcükler üzerinde çalışmalar yapma fırsatı buldukları proje kapsamında  sınıflarımızda “hatırlatmaca, bilen oturur, anlamını  bul” gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Sözlük tasarlama yarışması  ve afiş tasarlama yarışmalarına  hem lise hem de ortaokul seviyesinde katılım sağlandı .Pano çalışmalarıyla  projenin görünürlüğünü artırılırken  hikâye ve deneme yazma yarışmalarına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Proje ikinci dönem boyunca da plana uygun olarak yürütülmeye devam edecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 11:27 - Görüntülenme: 81
  Beğen | 0  kişi beğendi