KARABÜK / MERKEZ - Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Eğitimci Sinan İpek okulumuz  öğrencileriyle  buluşarak   zorlu üniversite sınavı sürecini yönetme , motivasyon ve ders çalışırken dikkat edilmesi gerekenler konularında  konferans verdi.

Eyl

Oklumuzua Müdür olarak görevlendirilen Şöhret GÜL, okulumuzdaki görevine başladı. Ziyaretçileri hayırlı olsun temennisinde bulundular. Kendisine okulumuzdaki görevinde başarılar diliyoruz.

Tem

12. sınıf öğrencilerimizi uğurladık. YKS stresini atlatmalarının ardından 22 Haziran 2023 Salı günü okulumuzda mezunlarımız için program tertip ettik. Geçici mezuniyet belgelerini sınıf rehber öğretmenlerinden alan öğrencilerimiz duygusal anlar yaşadı. Öğrencilerimize hayatları boyunca doğru bir istikamet, başarılı ve mutlu bir hayat diliyoruz. Programı organize eden mezuniyet ekibi öğretmenlerimize, sunumu yapan Türkçe Öğretmenimiz Yasemin KAYABAŞI'na, davetimize icabet eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Yüksel AYDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avukatı Sayın Ekrem AKIN, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Sayın Hüseyin BİLİCİOĞLU, OAB Başkanı Sayın Cafer ÇAYIR ve Karabük AİHL Müdürü Sayın Abdullah ÖZBEK'e taşekkür ediyoruz.

Tem

Ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşan tiyatro ekibimiz Tiyatro Kulübü Danışman Öğretmeni  Diğdem Olcar tarafından hazırlanan “Ana Kuzusu” ve “Dedikodu” skeçlerini sergilediler. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Bahar ayları geldiğinde okul bahçesinde öğrencilerle beraber yapılan çalışmalar neticesinde bahçe güzel bir görünüm almakta. Bu sene de çiçek diken öğrenci, bahçe yapan öğrenci, ağaç yetiştiren öğrenci profili ile beraber girdik bahara. Öğrencilerimizden bazıları bahçe çiçekleri ile ilgilenirken, bazıları okul içindeki çiçeklerle alakadar oldular. Bir grup öğrenci bahçeye tere, roka, maydanoz dikerken, bir grup öğrenci, domates, biber fidelemenin heyecanını yaşadılar. Öğrencilerimiz toprağın tam bir nimet alanı olduğunu farkediyorlar. Bu konuda öğrencilerimize yol gösteren Müdür Yardımcımız Selami DÜĞENCİOĞLU'na teşekkür ediyoruz.

May

Okul Rehberlik Servisi tarafından öğretmenlerimize okulumuz öğretmenler odasında mentörlük ve koçluk çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Özellikle Hedef2023 YKS-LGS kapsamında gerçekleşen koçluk ve mentörlük faaliyetlerinde daha verimli sonuçlar alınabilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Rehber Öğretmenimiz Leyla KARAÇAM'ın verdiği bilgiler ile yapılacak çalışmalardan daha fazla verim alınması beklenmekte. Katılımları için öğretmenlerimize etkili sunumu için Rehber Öğretmen ve PD. Leyla KARAÇAM'a teşekkür ediyoruz.

May

Yaptığımız etkinlikler, yarışmalar, planlamalar ve programlarla öğrenci, okul ve veli bağını kuvvetlendirmekteyiz. Yapılan etkinliklere hem izleyici olarak hem de sorumluluk alarak katılan velilerimiz okulumuzu güçlü kılmaktalar. Okul dergimizden, yapılacak etkinliklere, yardım kampanyalarına kadar birçok alanda fikir ve destek veren velilerimiz, öğrencilerimizin de okula aidiyetini artırmaktalar. Öğretmenlerimizin bizzat, hatta küçük çocukları ile katıldığı okul yarışmaları (Bakış Açım Fotoğraf Yarışması, Satranç Yarışması, vb.)okulumuzun kültürüne önemli katkılar sağlamakta. Bu anlamda destek veren, yanımızda olan, fikir veren tüm öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzda farklı farklı alanlarda yarışmalar ve etkinlikler yapılmakta. Havaların ısınması ile birlikte öğrencilerin motivasyonlarını diri tutabilmek ve bunu yaparken şuur sahibi gençler yetiştirmek gayreti içindeyiz. Bu bağlamda ata sporumuz okçulukla alakalı yarışmalar yapılırken, geleneksel oyunlar oynatılarak kültürel değerlerimiz diri tutulmaya çalışılmakta. Yarışma formatında yapılan organizasyonlarla öğrencilerimiz eğlenmekte, eğlenirken öğrenmekteler. Oragnizasyonu gerçekleştiren öğretmenlerimiz Tuğba SİPAHİOĞLU ve Yunus ÖZGÜN'e teşekkür ediyoruz

May

Öğrencilerimizde tarih bilincini oluşturabilmek, dini hassasiyetlerini oluşturup canlı tutabilmek ve kültürlerine yakınlıklarını artırabilmek adına çeşitli geziler düzenlendi. Tarih mirası kentimiz Safranbolu'ya, Karabük Belediyesi işbirliği ile götürdüğümüz öğrenciler şehrin tarihi mekanlarını rehber eşliğinde gezme fırsatı buldular. Tarihi camileri de gezen öğrencilerimiz bu camilerden Dağdelen Camiinde öğle namazını kılma imkanı yakaladılar. Öğrencilerimiz için planlanan etkinliklerden bir tanesi de İHL Meslek dersleri öğretmenleri nezaretinde okulumuzun yakın civarındaki cami ziyaretleri. Öğretmenlerimiz derslerine girdikleri sınıfları, bazende okul çıkışı oluşturulan öğrenci gruplarını yakınlarda bulunan camilere ziyarete götürmekteler. Bahçe peyzajı yapılmış camilerin bahçelerinde çeşitli etkinlikler planlamaktalar. Bu geziler ve etkinliklerle öğrencilerimize tarih bilinci kazandırılmaya çalışılırken değerlerimiz ve ibadetlerimizi yapmanın önemi kavratılmaya çalışılmakta. Bu etkinliklerde görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Her sene ortaokula öğrencileri sınavla alan okulumuz, bu sene de seçme sınavını gerçekleştirdi. 27 Mayıs Pazar günü gerçekleşen sınava 256 öğrenci başvuru yaptı. Beşinci sınıfa bu senede 48 öğrenci alınacak. Alınacak öğrenciler sınav sonucundaki başarı sırasına göre belirlenecek. Sınava gösterilen ilgi sebebiyle tüm velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okul dergimiz 'Gülce', nin 4. sayısı okurları ile buluşmaya hazır. Basım aşamasına gelen okul dergimiz Gülce öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Düzenlemesini Velimiz Nurefşan ALTINTAŞ'ın yaptığı Gülce özgün hali ile dikkat çekmekte. Hazırlanan görseller, düzenleme ve içerik olarak dolu dolu olan dergimiz için emek veren herkese teşekkür ediyoruz.